- ANONIEM -

Naast schrijven en films maken ben ik ook graag op andere manieren creatief bezig. Een van deze manieren is fotografie, wat waarschijnlijk al duidelijk was voor de mensen die mij volgen op Instagram (check it) of mijn artikel over Japan hebben gelezen. Foto’s maken doe ik dus graag en het liefst doe ik dat van bijzondere mensen die ik tegen kom op straat. Nu ben ik er inmiddels achter dat niet iedereen er op zit te wachten dat een wildvreemde een foto van ze maakt...

In het openbaar is het toegestaan om te fotograferen en te filmen, maar zomaar iemand met zijn gezicht op internet zetten is een ander verhaal. Mensen staan in hun recht wanneer ze je vragen deze foto te verwijderen en zodra je de foto met commerciële doeleinden gebruikt kan daar nog een staartje aan zitten. Een hoop gedoe waar ik niet altijd op zit te wachten. Vandaar dat ik bezig ben met een fotoserie genaamd ‘anoniem.’ In deze serie fotografeer ik voor mij onbekende mensen en zet ik ze zonder problemen op het internet, omdat ik ze onherkenbaar maak. Geheel in karakter doe ik dit onherkenbaar maken op een absurde wijze, namelijk door het verwijderen van hoofden. Wat begon als een idee dat voortkwam uit een serieus vraagstuk is iets geworden wat ik persoonlijk gewoon heel grappig vind. ik geniet er elke keer weer van als het even lukt om hoofden perfect te verwijderen en ik hoop dan ook dat ik er een ander ook een glimlach mee kan bezorgen.

Zie hieronder een paar van mijn creaties van de afgelopen tijd... Ik ben ook in te huren voor familieportretten en bruiloften.
© 2021 by Pim Vogels